TJ Ducklo EPA

Een woordvoerder van het Witte Huis heeft ontslag genomen nadat hij een journalist van website Politico had bedreigd. TJ Ducklo, die dicht bij president Biden stond, was al geschorst. Hij zou in een telefoongesprek hebben gedreigd de vrouw "kapot te maken" omdat ze vragen stelde over zijn privéleven.

Politico-journalist Tara Palmeri had onlangs onderzoek gedaan naar de liefdesrelatie van Ducklo met een verslaggever van nieuwssite Axios, Alexi McCammond. Zij deed voor Axios verslag van de verkiezingscampagne van president Biden. Om de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen stopte McCammond in november als verslaggever Witte Huis.

Toen Palmeri Ducklo benaderde over de relatie ontstond er naar zijn zeggen "een verhitte discussie over zijn privéleven". Ducklo werd daarvoor bestraft met een week onbetaald verlof, maar kiest enkele dagen later alsnog voor ontslag.

Spijt

In een verklaring zegt Ducklo spijt te hebben van zijn daden. "Ik gebruikte taal die geen enkele vrouw ooit van iemand zou mogen horen, vooral niet in een situatie waarin ze gewoon haar werk probeerde te doen. Het was weerzinwekkend, respectloos en onaanvaardbaar", schrijft hij.

Het Witte Huis heeft Ducklo's ontslag geaccepteerd. Het vertrek was pijnlijk voor president Biden, omdat hij in tegenstelling tot zijn voorganger Trump juist een goede relatie met de pers wil kweken. Biden zei op zijn eerste dag als president dat hij medewerkers die collega's niet met respect behandelen, direct worden ontslagen.

STER reclame