Karolína Plísková verliest in de derde ronde van de Australian Open EPA

Karolína Plísková is in de derde ronde van de Australian Open blijven steken. De als zesde geplaatste Tsjechische verloor met 5-7, 5-7 van Karolína Muchová, voor wie ze in 2019 op Wimbledon ook al eens boog.

De 28-jarige Plísková won al zestien WTA-titels, maar op grandslamtoernooien is ze amper succesvol. In haar laatste zeven grandslamtoernooien kwam ze zelfs niet verder dan de vierde ronde.

Tegen Muchová gaf Plísková in de tweede set een 5-0 voorsprong uit handen. "Ik voel me totaal niet comfortabel op de baan. Bij geen enkele slag. Er was paniek in de rally's, misschien omdat ik te weinig partijen heb gespeeld de laatste tijd", aldus de Tsjechische.

Aleksandrova kan Barty niet verrassen

Ashleigh Barty bereikte zonder al te veel problemen de vierde ronde. De Australische leek een zware kluif te gaan krijgen aan de Russin Jekaterina Aleksandrova, maar dat bleek wel mee te vallen: 6-2, 6-4.

Ashleigh Barty verrassend eenvoudig door EPA

Aleksandrova is de mondiale nummer 32 en veegde vorige week bij een voorbereidingstoernooi in Melbourne Simona Halep nog met 6-2, 6-1 van de baan. Barty kampt met een lichte bovenbeenblessure en meldde zich vrijdag af voor het dubbelspel.

De start van de 26-jarige Russin was veelbelovend. Ze kwam op 2-0, maar Barty nam daarna het heft in handen en won zes games op rij. Aleksandrova leefde nog even op, kwam op 4-2, maar won in het vervolg geen game meer.

Simpele zege Svitolina na stroeve start

Jelina Svitolina kwam niet in de problemen en overleefde voor de derde keer in vier jaar de derde ronde in Melbourne. Ze klopte Joelia Poetintseva met 6-4, 6-0.

Jelina Svitolina boekt eenvoudige zege EPA

De als vijfde geplaatste Svitolina, die vijf van de zeven eerdere duels met Poetintseva (WTA-28) gewonnen had, kwam twee keer een break achter, maar verloor vanaf 3-4 geen game meer.

Svitolina neemt het nu op tegen Jessica Pegula, die voor het eerst in de vierde ronde van een grandslamtoernooi staat. De 26-jarige Amerikaanse (WTA-61) was met haar gevarieerde spel veel te sterk voor Kristina Mladenovic: 6-2,6-1. Ze won dit toernooi eerder al van Viktoria Azarenka en Samantha Stosur.

STER reclame