Bij deze brandweerkazerne werd de man achtergelaten Politie

Een zwaar gehandicapte man in een rolstoel is in de nacht van dinsdag op woensdag buiten achtergelaten in Rijswijk. Een voorbijganger vond hem bij een brandweerkazerne en schakelde de hulpdiensten in. De man is onderkoeld naar het ziekenhuis gebracht, waar hij nog steeds verblijft.

De man werd kort na middernacht gevonden door de voorbijganger, zegt een politiewoordvoerder. "Je weet hoe koud het nu 's nachts is buiten. We weten niet hoe lang hij er al stond, maar zijn temperatuur was behoorlijk gedaald."

De politie heeft nog geen idee wie de gehandicapte man is. Hij kan niet praten en had ook geen legitimatiebewijs bij zich. Wel vonden agenten een briefje waarop staat dat de moeder van de man niet meer voor hem kan zorgen, en dat zijn familie dakloos is. Om die reden zou hij zijn achtergelaten.

Hulpverlening

Het gaat om een man van rond de 20. De politie heeft de afgelopen dagen geprobeerd zijn identiteit te achterhalen, maar vooralsnog zonder succes. Daarom roept de politie nu mensen op zich te melden met tips. "We willen natuurlijk de identiteit van de man achterhalen, maar we willen ook graag weten wie zijn familie is, zodat we die eventueel met de hulpverlening in contact kunnen brengen", aldus de woordvoerder.

De politie zoekt ook getuigen die dinsdagnacht hebben gezien hoe de man in de rolstoel bij de Rijswijkse brandweerkazerne werd neergezet, of die in de omgeving een voertuig hebben zien staan.

De Rijswijkse wethouder Larissa Bentvelzen is geschrokken van het nieuws. "Het is een verdrietig bericht. We hopen dat het de politie lukt om de identiteit van de man te achterhalen. We willen alles doen om hem te helpen."

In principe was er noodopvang mogelijk geweest voor de man als zijn verzorgers zich hadden gemeld, zegt de wethouder. "We zijn een onderzoek gestart, maar we weten ook niet meer dan dit. Als blijkt dat er iets in de communicatielijnen beter kan doen we dat, want we moeten zorgen dat dit niet nog een keer voorkomt."

STER reclame