Davide Ballerini
NOS Wielrennen

Ballerini wint weer in Provence, Alaphilippe valt

Davide Ballerini heeft ook de tweede etappe in de Ronde van de Provence gewonnen. De Italiaan van Deceuninck-Quickstep, donderdag na een vlakke massasprint al winnaar van de eerste rit, was ook de beste in de sprint heuvelop. Ploeggenoot en wereldkampioen Julian Alaphilippe kwam in de slotkilometer ten val.

In de heuvelachtige rit van 176 kilometer van Cassis naar Manosque in Zuid-Frankrijk moest het peloton in de laatste 40 kilometer twee bergjes over. Vrijwel iedereen overleefde de Col de la Mort en net na de top van de Montfuron (na 160 kilometer) werd de Italiaan Filippo Conca (Lotto Soudal) als laatste van vijf vluchters gepakt.

In de hellende finishstraat ging de Rus Aleksandr Vlasov (Astana) onderuit en hij nam Alaphilippe mee in zijn val. Ballerini begon al vroeg aan de sprint en bleef zijn landgenoot Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) en de Spanjaard Alex Aranburu (Astana) voor. Bauke Mollema (Trek-Segafredo) werd tiende.

Met de ritzege verstevigde Ballerini zijn leidende positie in het algemeen klassement. Zaterdag wacht de derde etappe naar de Mont Ventoux en zondag wordt de Ronde van de Provence afgesloten met de vierde etappe van Avignon naar Salon-de-Provence.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl