NOS Wielrennen

Ballerini wint, Alaphilippe showt zijn regenboogtrui in Provence

Davide Ballerini heeft de eerste etappe van de Ronde van de Provence op zijn naam geschreven. De Italiaan van Deceuninck-Quickstep was in Zuid-Frankrijk Arnaud Démare te snel af in de sprint.

Wereldkampioen Julian Alaphilippe kon niet wachten om zijn regenboogtrui eindelijk eens te showen in de koers. Samen met de Italianen Giulio Ciccone ((Trek-Segafredo) en Gianni Moscon (Ineos) zocht hij op een van de heuveltjes de aanval. Die hield echter geen stand, de drie werden op twee kilometer van de streep ingehaald.

Schelling zesde in etappe, Mollema zesde in klassement

Daarmee zat de werkdag van Alaphilippe er echter nog niet op. Eenmaal bijgehaald, zette hij zich aan kop en trok hij de sprint aan voor ploegmaat Ballerini. Démare leek aanvankelijk te sterk voor de Italiaan, maar de Fransman had zijn sprint te vroeg ingezet.

Nacer Bouhanni van Arkéa-Samsic werd derde en de Nederlander Ide Schelling (Bora-Hansgrohe) zesde.

In het algemeen klassement heeft Ballerini vier seconden voorsprong op Démare. Bauke Mollema (Trek-Segafredo) bezet dankzij onderweg gesprokkelde bonificatieseconden de zesde plek op negen seconden van de leider. De Ronde van de Provence gaat over vier etappes, de laatste rit is op zondag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl