Nadal krijgt middelvinger van rebelse toeschouwer

Rafael Nadal heeft op een incidentrijke avond de derde ronde van de Australian Open gehaald.

Nadal won met 6-1, 6-4, 6-2 van de Amerikaan Michael Mmoh, maar het meest opvallende moment kwam op 5-4 in de tweede set toen Nadal voor setwinst serveerde.

De Spanjaard maande voordat hij wilde serveren een rumoerige dame op de tribune tot rust en kreeg er, tot zijn eigen hilariteit, een middelvinger voor te terug. De vrouw schold hem daarna ook uit en werd weggestuurd.

"Ik vermoed dat ze dronken was", zei Nadal na afloop op de persconferentie en gaf ook aan de vrouw niet te kennen. "En om eerlijk te zijn, ik wil het ook niet weten."

Ook de partij tussen de Italianen Fabio Fognini en Salvatore Caruso verliep allerminst rustig. De als zestiende geplaatste Fognini won met 4-6, 6-2, 2-6, 6-3, 7-6 (12) van zijn landgenoot na een spetterende afsluitende tiebreak.

Caruso was na afloop niet blij met het gedrag van Fognini, die hem tijdens de partij van een aantal geluksballen had beticht. De umpire moest de bekvechtende Italianen na afloop zelfs uit elkaar halen.

Vier Russen in de derde ronde

Daniil Medvedev trakteerde zich op een mooi verjaardagscadeau met een zege op de Spanjaard Roberto Carballés Baena: 6-2, 7-5, 6-1.

Medvedev werd daarmee de vierde Rus in de derde ronde na Andrej Roeblev, Karen Chatsjanov en Aslan Karatsev.

Het gebeurde op Wimbledon 2007 voor het laatst dat vier Russen bij de laatste 32 stonden. Toen waren dat Marat Safin, Nikolaj Davydenko, Michail Joezjny en Dimitri Toersoenov.

STER reclame