ANP

Goedemorgen! Vandaag presenteert de Rabobank zijn jaarcijfers en begint het WK afstanden schaatsen in Thialf.

Het weer: Vandaag schijnt de zon flink en opnieuw wordt het maximaal -2 tot 0 graden. De wind komt uit het oosten en is zwak of matig.

weerplaza

Moet je de weg op? Hier vind je het overzicht van afsluitingen en werkzaamheden. Check hier de winterdienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In Heerenveen begint de WK afstanden schaatsen met de 3000 meter voor vrouwen. Volg het live bij NOS Sport, net als het WK Skeleton in Duitsland.
  • De Rabobank presenteert vandaag zijn jaarcijfers. Naar verwachting heeft de coronacrisis een flinke stempel gedrukt op de resultaten van het afgelopen jaar. De bank tekende in de eerste zes maanden van 2020 al een fiks lagere winst op.
  • In Den Bosch staat een 31-jarige man voor de rechter die wordt verdacht van het gijzelen en verkrachten van de 15-jarige Celine uit Berghem vorig jaar. Vanwege de vermissing van het meisje werd een Amber Alert uitgevaardigd. Vanmiddag is de pro-formazitting, de zaak wordt later inhoudelijk behandeld.

Wat heb je gemist?

VVD-leider Rutte wil na de verkiezingen niet samenwerken met Forum voor Democratie. Hij zei dat in het tv-programma Op1, in een reactie op de berichten dat in Whatsapp-groepen van Forum racistische appjes zijn verstuurd, ook door Forum-leider Baudet. Volgens Rutte gaan die appjes alle grenzen te buiten. Hij noemde ze "walgelijk, homofoob en racistisch". Rutte zei dat hij hij al liever niet wilde samenwerken met Forum voor Democratie, "maar na deze appjes is het echt onmogelijk geworden om met Baudet in een kabinet te zitten".

Ander nieuws uit de nacht:

Vicepresident Mike Pence wordt geëvacueerd AP

En dan nog even dit:

Robert en Rico moesten er dertien jaar op wachten, maar eindelijk kunnen ze weer een keer ijszeilen. Bij de sport horen een hoge snelheid en spectaculaire beelden. Ze scheren over het Bovenwater bij Lelystad. Het ijs is er 6 a 7 cm dik en dat is genoeg:

Na 13 jaar weer ijszeilen: 'We gaan wel 100, het is onbeschrijfelijk'

Fijne dag!

STER reclame