Manchester City viert de 2-0 van Raheem Sterling (r)

City heeft geen kind aan Swansea in FA Cup, Everton verslaat Spurs in spektakelstuk

Manchester City heeft de goede lijn van de afgelopen weken doorgezet in de FA Cup. De koploper van de Premier League won in de achtste finales van het bekertoernooi gemakkelijk met 3-1 van Swansea City. Het was voor de ploeg van Pep Guardiola de vijftiende zege op rij.

City, dat over de gehele wedstrijd gemeten 74% balbezit had, kwam na een halfuur op voorsprong dankzij Kyle Walker. In de 47ste minuut zorgde Raheem Sterling voor de 0-2 en in de 50ste minuut werd het 0-3 via Gabriel Jesus. Invaller Morgan Whittaker scoorde een klein kwartier voor tijd nog wel tegen voor Swansea, maar de zege kwam voor City nooit in gevaar.

Spektakel bij Everton-Tottenham

Het spektakel van de avond vond plaats in Liverpool bij het duel tussen Everton en Tottenham Hotspur. Beide ploegen speelden vol op de aanval, waarbij Everton na verlenging aan het langste eind trok: 5-4.

Bij rust was er al vijf keer gescoord op Goodison Park (3-2 voor Everton) en na rust viel er minstens zoveel te genieten. Everton-aanvaller Richarlison schoot zijn club op een 4-2 voorsprong, maar door treffers van Davinson Sánchez en Harry Kane was het duel na negentig minuten toch weer in evenwicht: 4-4.

In de eerste helft van de verlenging schoot Bernard Everton knap op een 5-4 voorsprong. Tottenham deed er vervolgens alles aan om er nog een strafschoppenserie uit te slepen, maar kwam tekort.

Leicester City stootte Brighton & Hove Albion met 1-0 uit het bekertoernooi en Sheffield United ontdeed zich met dezelfde cijfers van Bristol City.