Veld Heerenveen niet goed genoeg voor bekerduel: 'Vocht in de grond vriest op'

Het bekerduel tussen Heerenveen en Feyenoord van donderdagavond is verplaatst naar volgende week. Vanwege de extreme weersomstandigheden is het veld onbespeelbaar in het Abe Lenstra Stadion. Het duel staat nu gepland op woensdag 17 februari. De wedstrijd zal om 18.45 uur beginnen.

Eerder op de dag liet Feyenoord-trainer Dick Advocaat al doorschemeren dat hij liever zag dat het duel verplaatst zou worden. Donderdagavond wordt er een temperatuur verwacht van 15 graden onder nul. "Je kan je afvragen of dat zinvol is. Ik vind van niet...", aldus Advocaat op de persconferentie.

Dick Advocaat wil niet naar Heerenveen voor bekerduel

Afgelopen weekend werden al alle eredivisieduels op zondag afgelast vanwege het winterweer. Het bekerduel tussen NEC en VVV-Venlo, dat gepland stond op woensdag, is ook al afgelast. Ook dat duel wordt volgende week woensdag om 16.30 uur gespeeld.

De topper tussen Ajax en PSV in het bekertoernooi gaat vanavond wel door, maar werd een uur vervroegd naar 20.00 uur.

Afgelastingen en wijzigingen aanvangstijdstippen

De degradatiekraker tussen RKC Waalwijk en FC Emmen in vrijdag van de eredivisie gaat vooralsnog wel door, maar is vervroegd van 20.00 uur naar 18.45 uur.

De wedstrijden in de eredivisie voor vrouwen van vrijdag en zondag zijn al wel afgelast vanwege de winterse omstandigheden. Op vrijdag stonden drie duels op het programma, zondag zou de topper tussen PSV en Ajax worden gespeeld.

In de eerste divisie is het duel van koploper Almere City en FC Volendam en Jong PSV-Helmond Sport van vrijdagavond afgelast. NAC Breda-FC Eindhoven en Jong AZ-Jong FC Utrecht gaan vooralsnog wel door op vrijdag, maar zijn vervroegd naar 16.30 uur.

Go Ahead Eagles wijkt uit naar Almelo

Om die reden wordt het duel tussen Go Ahead Eagles en Telstar zaterdag niet om 16.30 uur, maar om 12.00 uur gespeeld. De ploegen zullen bovendien uitwijken naar het kunstgras van Heracles Almelo.

De Graafschap-Telstar begint juist een kwartiertje later, om 14.15 uur.

STER reclame