Albert Bos NOS

Albert Bos wordt de nieuwe verslaggever Koninklijk Huis voor de NOS. Vanaf april neemt hij het over van Kysia Hekster, die het koningshuis sinds 2012 volgt.

Albert Bos werkt sinds 2015 voor de NOS als politiek verslaggever in Den Haag. Die functie gaat hij combineren met zijn nieuwe werkzaamheden. Vanuit binnen- en buitenland zal hij nieuws over de koninklijke familie en het koningshuis verslaan.

Bos verheugt zich erop. "Het Koninklijk Huis heeft een belangrijke maatschappelijke functie. En als politiek verslaggever zie ik hoe de politiek en monarchie op elkaar inwerken. Ik kijk ernaar uit om daar verhalen over te maken. Net als om het staatshoofd te volgen in binnen- en buitenland."

Hoofdredacteur NOS Nieuws Marcel Gelauff roemt Bos als een ervaren en allround verslaggever. "De NOS wil zowel vanuit het maatschappelijke als het politieke perspectief goede journalistieke verhalen maken over en rond het Koninklijk Huis. De brede ervaring van Albert sluit uitstekend aan bij deze ambitie. Ik ben blij dat hij het Koninklijk Huis voor NOS Nieuws gaat volgen."

Kysia Hekster gaat per 1 mei aan de slag in Brussel als NOS-correspondent voor de Europese Unie, de NAVO en België/Luxemburg.

STER reclame