Wekdienst 10/2 ANP

Goedemorgen! Vandaag mogen niet-essentiële winkels hun deuren deels openen voor afhalen en is er nog steeds overlast op het spoor.

De wekdienst liever luisteren?

We beginnen met het weer. Het wordt een vriendelijke maar koude winterdag, zon en wolkenvelden wisselen elkaar af. Daarbij ligt de middagtemperatuur tussen de -1 graden op de Wadden tot -4 in Limburg. De komende dagen is er veel ruimte voor de zon en tijdens de nachten komt strenge vorst voor.

Weerplaza Weerplaza

Moet je de weg op? Hier vind je het overzicht van afsluitingen en werkzaamheden. Check hier de winterdienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Niet-essentiële winkels mogen hun deuren deels weer openen. Klanten kunnen hun online bestelde spullen op een vastgesteld tijdstip komen afhalen.
  • Vandaag dient ook een kort geding dat de Partij voor de Dieren heeft aangespannen tegen de Staat.
    De partij vindt het onrechtvaardig dat alleen 70-plussers bij de verkiezingen per brief mogen stemmen.
  • En dan nog de tweede kwartfinale van de KNVB-beker. Die wordt gespeeld tussen Ajax en PSV, en begint om 20.00 uur. De wedstrijd is te volgen via een liveblog op NOS.nl, in de NOS-app en via Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1.

Wat heb je gemist?

De documentaire Framing Britney Spears heeft in de Verenigde Staten stof doen opwaaien. In de documentaire is er flinke kritiek op de manier waarop de zangeres op jonge leeftijd in de media werd behandeld.

In de documentaire wordt ter illustratie onder andere een fragment met Ivo Niehe getoond. Spears was destijds als 17-jarige te gast in de TROS TV Show en werd door Niehe aangesproken op haar borsten. Die waren volgens sommige roddelbladen door middel van plastische chirurgie vergroot.

Volgens de presentator, die reageert in het AD, is het fragment van het interview zonder context in Framing Britney Spears te zien. "Dus werd alleen die ene vraag gebruikt, nota bene met grote ironie gesteld omdat we het er juist niet over wilden hebben. Maar die stijlvorm van ironie is in de VS blijkbaar minder bekend. De sfeer na afloop van het interview was goed, het management was meer dan tevreden."

Anders nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Rijden op een ijzige snelweg vergt al extra oplettendheid, maar automobilisten in de Amerikaanse staat Indiana werden afgelopen nacht opgeschrikt door een kudde van ongeveer 75 galopperende koeien die ontsnapt waren uit een nabijgelegen boerderij. Lokale politie en brandweermannen wisten de dieren met hulp van de eigenaren veilig van de snelweg te begeleiden.

Fijne dag!

STER reclame