Na de rellen in Eindhoven ANP

Drie minderjarige jongens zijn veroordeeld tot 51 dagen jeugdgevangenis, waarvan 30 dagen voorwaardelijk, voor hun aandeel in de avondklokrellen op 24 januari in Eindhoven.

Het gaat om twee 17-jarige jongens uit Eindhoven en een leeftijdsgenoot uit Heeze. Volgens de rechter hebben de jongens zich schuldig gemaakt aan geweld tegen de politie, meldt Omroep Brabant.

Een van de 17-jarigen uit Eindhoven gooide twee stenen naar de politie. Daarvoor kreeg hij zestien dagen jeugdgevangenis. Als hij nog eens in de fout gaat, komen er nog 34 dagen bovenop.

De tweede jongen uit Eindhoven maakte met een wapenstok slaande bewegingen naar de politie. Hij kreeg drie weken jeugdgevangenis en nog eens dertig dagen als hij opnieuw zoiets doet.

Een jongen uit Heeze kreeg zestien dagen jeugdgevangenis en 24 dagen voorwaardelijk, ook hij gooide stenen naar de politie.

Dit zijn beelden van de rellen in Eindhoven op 24 januari:

Betogers in Eindhoven gooien stenen, politie zet traangas in

In Rotterdam hield de politie vandaag een jongen van twaalf jaar aan, meldt Rijnmond. Die zou betrokken zijn bij de avondklokrellen in de stad op maandag 25 januari.

Hij werd herkend op beelden waarop hij een container omduwde bij het kunstwerk Rust in de Reuring. Dat kunstwerk brandde later op de avond af.

Verder is een 19-jarige man uit Rotterdam opgepakt. Hij wordt verdacht van vernieling van een drogisterij en het plunderen van een supermarkt.

STER reclame