IC-arts Diederik Gommers en viroloog Marion Koopmans verschijnen sinds het begin van de coronapandemie in allerlei programma's om uitleg te geven over het virus. Voor hun heldere communicatie zouden ze deze week de Machiavelliprijs krijgen, maar de uitreiking is verplaatst naar eind maart. In het Oog vertelt Marion Koopmans waarom ze op Twitter zit en legt Diederik Gommers uit wat het oplevert om in gesprek te gaan met mensen die de effecten van het virus in twijfel trekken.

Oud-politicus Ayaan Hirsi Ali woont alweer 15 jaar in Amerika. In haar nieuwste boek is ze kritisch over immigratie in Europa. Die is volgens haar een gevaar voor de rechten van vrouwen.

Vooral werkende mensen hebben het de afgelopen decennia steeds drukker gekregen. Socioloog Tanja van der Lippe heeft wel een idee hoe dat komt en of het erg is.

Diplomaat Herman Knippenberg ontmaskerde in 1976 een Franse seriemoordenaar. Hij werkte in Thailand toen hij betrokken raakte bij de zaak. Op Netflix staat binnenkort een serie over het waargebeurde verhaal, The Serpent.

Deze aflevering van Het Beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

De NOS op 3 Tech Podcast: iedere donderdag praten Casper Meijer of Jonna ter Veer en hun gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

STER reclame