NOS Sport

Bondscoach springruiters worstelt met selectie voor Tokio: 'Behoorlijke puzzel'

De Nederlandse springruitersploeg maakt altijd wel kans op medailles bij de Olympische Spelen. Dat moet dit jaar in Tokio ook zo zijn, al gaat bondscoach Rob Ehrens veel moeite krijgen om tot een olympische selectie te komen.

"Tokio gaat door, dat weet ik zeker. Maar je kunt moeilijk een plan maken voor de ruiters. Gaan de concoursen door? Dat moeten we afwachten", aldus Ehrens.

Springruiters staan te trappelen om wedstrijden: 'Moeilijke puzzel hoor'

Marc Houtzager won vorig jaar rond deze tijd Jumping Amsterdam. Daarna zette corona alles stil. Houtzager is net terug van een spaarzame wedstrijd in Oostenrijk. Verder staan alleen Indoor Brabant en het NK nog op het programma.

"Paarden moeten de vrachtwagen in, chauffeurs gaan met het vliegtuig terug, papieren, testen. Het is allemaal wel te doen, maar voordat je op de plaats van bestemming bent, ben je veel langer onderweg dan normaal", schetst Houtzager de situatie.

En zorgelijker: "Je hebt zes tot acht grote wedstrijden nodig om een paard richting de Spelen te brengen."

Drie combinaties en een reserve

Zonder wedstrijden is het voor Ehrens moeilijk te bepalen wie hij naar Tokio mee moet nemen. "Houtzager heeft het vorig jaar al laten zien in Amsterdam, maar we hebben ook combinaties die dat nog niet op dat niveau gedaan hebben."

"Ik moet zorgen dat ik begin juli toch een lijn heb voor mezelf. Ik moet kijken welke drie er fit zijn om mee te doen in Tokio. En ik mag ook nog een reserve meenemen. Dat is best nog wel een moeilijke puzzel, hoor."

2020: springruiter Houtzager de beste bij Jumping Amsterdam

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl