Lucinda Brand gaat juichend over de finish Orange

Lucinda Brand heeft in het Belgische Middelkerke de eindzege veiliggesteld in de Superprestige. Brand, die vijf van de zeven crossen had gewonnen, mocht in de laatste veldrit drie plaatsen achter concurrente Ceylin Alvarado eindigen. Ze eindigde als derde, net achter Alvarado.

Op de korte, steile en vooral modderige heuvels gingen veel rensters onderuit. Dat overkwam Brand, die vorige week de wereldtitel greep en ook de wereldbeker al won, al in de eerste van vijf ronden.

Halverwege lag Brand nog achtste, maar al snel zat ze op de vereiste positie. Denise Betsema reed onbedreigd naar de zege en werd derde in de eindstand, achter titelverdedigster Alvarado.

Lucinda Brand in haar eerste regenboogtrui Trek Bikes

Bij de mannen ging de eindzege naar de Belg Toon Aerts. Zijn zesde plaats in Middelkerke volstond, omdat z'n grootste concurrent Eli Iserbyt, die vijf plekken voor hem moest eindigen, derde werd.

Iserbyt ging na zes crossen aan de leiding, maar viel uit in de zevende en moest de eerste plaats afstaan aan Aerts. Mathieu van der Poel, winnaar in Zolder, Wout van Aert (tweede in Zolder) en Tom Pidcock (winnaar in Gavere) ontbraken.

STER reclame