Lamprou redt voor RKC Waalwijk een punt in Zwolle

Bekijk de samenvatting van PEC Zwolle - RKC Waalwijk

PEC Zwolle heeft voor de derde keer op rij gelijkgespeeld. Thuis werd het 1-1 tegen RKC Waalwijk, dat nu al tien wedstrijden op een overwinning wacht.

RKC schoot uit de startblokken en kwam al snel op voorsprong na pover verdedigen van PEC. Ahmed Touba tekende in de vierde minuut voor de 0-1.

In het vervolg van de eerste helft was PEC soms dreigend, maar kon het geen vuist maken tegen RKC. Pas na de rust kwam er meer druk op de ketel in Zwolle. RKC deed weinig meer, maar Yuta Nakayama en Virgil Misidjan lieten namens PEC grote kansen op de gelijkmaker onbenut.

Mustafa Saymak, die door PEC-trainer John Stegeman na rust was ingebracht, liet RKC-keeper Kostas Lamprou een kwartier voor tijd kansloos. Vanaf de rand van het strafschopgebied haalde Saymak genadeloos uit: 1-1. In de slotfase van de wedstrijd hield Lamprou de Waalwijkers nog op de been en voorkwam zo dat PEC er met drie punten vandoor ging.

Koploper

PEC Zwolle is wel koploper in een ander rijtje, al is dat geen titel om trots op te zijn. De club uit Zwolle heeft van alle clubs namelijk de meeste tegendoelpunten (11) in het eerste kwartier geïncasseerd. In totaal heeft de club 33 tegendoelpunten, waarvan 19 in de eerste helft vielen. Alleen FC Emmen (26) kreeg meer goals tegen in de eerste helft.