NH Nieuws
In samenwerking met
NH Nieuws
NOS NieuwsAangepast

Zeven mensen opgepakt bij actie Extinction Rebellion op Schiphol

Actievoerders van Extinction Rebellion hebben vanochtend gedemonstreerd op Schiphol. Op verschillende plekken op de luchthaven rolden ze spandoeken uit waarin ze rol van de luchtvaart in de klimaatcrisis aan de orde stelden.

Om 12.00 uur pakte de Marechaussee zeven mensen op in de vertrekhal. Een demonstratie met enkele tientallen actievoerders op Schiphol Plaza (het winkelcentrum) werd ongemoeid gelaten omdat daarvoor een vergunning was aangevraagd.

Opvallend genoeg vond een deel van de actie vanochtend ook plaats achter de paspoortcontrole. De demonstranten konden daar ongehinderd naar binnen omdat ze een ticket van 44 euro hadden gekocht voor de vlucht naar de Roemeense hoofdstad Boekarest, meldt NH Nieuws. De vlucht is zonder hen vertrokken.

Als gevolg van de coronamaatregelen is het luchthavengebouw op dit moment alleen toegankelijk voor passagiers met een geldig ticket en lang niet alle actievoerders hadden dat. Schiphol laat in een reactie weten dat de actievoerders die de paspoortcontrole zijn gepasseerd "niets illegaals bij zich hadden" en daarom zijn doorgelaten.

Advertentie via Ster.nl