Beelden van een uit de hand gelopen dorpsvergadering worden door veel Britten gedeeld op sociale media. De Zoomvergadering in Handforth werd geleid door een nieuwkomer, Jacky Weaver, die was gevraagd omdat eerder ook al was gebleken dat het houden van een ordelijke vergadering lastig was voor de dorpsvertegenwoordigers, schrijft The Guardian.

Haar leidende rol als clerk werd lang niet door iedereen gerespecteerd, zoals snel duidelijk werd. Nadat Weaver had verteld dat iedereen elkaar aan het woord moest laten, en zij anders zou ingrijpen, verklaarde voorzitter Brian Tolver de hele vergadering illegaal. "Jij hebt hier geen autoriteit", zei hij.

Daarop verwijderde Weaver hem subiet uit de Zoom-vergadering:

'Als dit het internet over gaat, breekt de pleuris uit'

Daarna volgde protest van twee medestanders van de verwijderde voorzitter. Toen Weaver een stemming in gang zette om een nieuwe voorzitter te kiezen, claimde een van de twee als vicevoorzitter al het recht op de macht te hebben. "Lees de regels en begrijp ze", schreeuwde hij naar haar. Daarop verwijderde Weaver ook deze twee leden uit de vergadering.

Britney Spears

Ook was er verwarring over de gebruikersnaam van de verwijderde voorzitter Tolver. Hij had zichzelf in Zoom clerk to the council genoemd, de rol die Weaver had, en niet hij. Weaver leek er niet warm of koud van te worden. "Ik kan niet voorkomen dat hij zich zo noemt, dus vanaf nu mogen jullie mij dan ook graag Britney Spears noemen."

De video verspreidde zich snel op sociale media en reacties gingen regelmatig gepaard met de hashtag #justiceforweaver.

Sommige twitteraars vinden dat de video een groter probleem laat zien: het nog altijd aanwezige seksisme op de werkvloer.

STER reclame