Robin Haase

Haase laat kans liggen om sprong te maken op ATP-ranglijst

Robin Haase is er niet in geslaagd de derde ronde te bereiken van de Great Ocean Road Open in Melbourne. De 33-jarige Nederlander verloor in twee sets van Pablo Cuevas: 7-5, 6-3.

In Melbourne had Haase, afgezakt naar de 198ste plaats op de wereldranglijst, een mooie kans om punten te sprokkelen voor zijn ATP-ranking. Maar in de Uruguayaan Cuevas, de nummer zeventig van de wereld, trof hij een te lastige opponent.

De twee deden niet heel veel voor elkaar onder, maar Cuevas was in alles net iets beter dan Haase, die slechts één van zijn drie breakpoints wist te benutten.

Australian Open?

Vanwege uitbreiding van het deelnemersveld mocht Haase op de valreep meedoen aan het extra voorbereidingstoernooi op de Australian Open. De eerste grand slam van het jaar begint maandag. Haase werd in de kwalificaties uitgeschakeld, maar heeft als eerste reserve nog een goede kans op deelname.

Botic van de Zandschulp

Botic van de Zandschulp is, bij zijn debuut op de ATP Tour, wel doorgedrongen tot de derde ronde. De nummer 159 van de wereld was in Melbourne met 6-4, 3-6, 6-4 de Pool Kamil Majchrzak de baas.

De 25-jarige Gelderlander klopte in de eerste ronde de laaggeplaatste Australiër Tristan Schoolkate (ATP-844) maar in de tweede ronde trof hij iemand die tegen de tophonderd aanschurkt.

Vijf op een rij Van Zandschulp

Bij 5-3 wist Van de Zandschulp twee keer een matchpoint niet te verzilveren, maar een game later was het op de service van de Pool wel raak. Hij boekte daarmee zijn vijfde zege op rij. In de kwalificatie van de Australian Open won hij ook al drie partijen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl