Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 3714 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 490 minder dan gisteren. Het is het laagste aantal nieuwe besmettingen sinds 1 oktober.

De afgelopen week werden gemiddeld per dag 4270 mensen positief getest werden.

NOS

Het aantal positieve tests in Nederland komt nu, afgezet tegen het aantal inwoners, in de buurt van Duitsland en België. In het Verenigd Koninkrijk is het aantal besmettingen hoger dan in Nederland.

NOS

Ziekenhuizen

In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er liggen nu 2219 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2240), van wie 646 op de IC (gisteren: 640), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

NOS

40 overleden covid-patiënten

Bij het RIVM werden 40 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 88. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 66 doden per dag, tegen 79 doden per dag een week eerder.

NOS

Hoe het aantal doden zich ontwikkelt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 664 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 747. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

STER reclame