Kalidou Koulibaly is het middelpunt van de feestvreugde na zijn goal tegen Spezia

Napoli heeft aan één helft genoeg tegen Spezia en treft Atalanta in Coppa Italia

Napoli heeft zich als vierde en laatste ploeg geplaatst voor de halve finales van de Coppa Italia. De ploeg van trainer Gennaro Gattuso had in de kwartfinales weinig moeite met Spezia: 4-2.

Vorige week knikkerde Spezia nog AS Roma na een knotsgekke wedstrijd uit het Italiaanse bekertoernooi, maar tegen Napoli was de club van bankzitter Jeroen Zoet na één helft eigenlijk al kansloos. De ruststand in het Stadio Diego Armando Maradona was 4-0.

In de vijfde minuut scoorde Kalidou Koulibaly fraai met een hakje, in de twintigste minuut volleyde Hirving Lozano de bal hard in het dak van het doel voor de 2-0.

Hirving Lozano steekt zijn duim op na zijn goal tegen Spezia

De voormalige PSV'er werd vorig seizoen vaak genegeerd door coach Gattuso, maar draait momenteel op volle toeren: in de Serie A was hij in achttien duels al goed voor negen goals en drie assists, in het bekertoernooi staat de Mexicaan op twee goals en één assist.

Matteo Politano en Eljif Elmas maakten het Napolitaanse kwartet voor rust vol, waarna de nummer zes uit de Serie A in de tweede helft gas terugnam. Dat bood Spezia de kans om de eindstand via goals van Emannuel Gyasi en Gennaro Acampora een iets draaglijker aanzien te geven: 4-2.

Halve finales

In de halve finales neemt Napoli het over twee wedstrijden op tegen Atalanta. De andere halve eindstrijd gaat tussen Internazionale en Juventus. De wedstrijden worden op 3 en 10 februari gespeeld.