Liverpool maakt op White Hart Lane een einde aan een treurige reeks
NOS Voetbal

Liverpool scoort na 482 minuten eindelijk weer eens en wint prompt van Spurs

Eindelijk, na dik een maand, twee nederlagen, drie gelijke spelen en een karrenvracht aan doelpogingen, heeft Liverpool weer eens - dikverdiend - gewonnen in de Premier League. Op White Hart Lane was de ploeg van trainer Jürgen Klopp te sterk voor Tottenham Hotspur: 1-3.

De openingstreffer van Roberto Firmino, op slag van rust, was een goal waarnaar in Liverpool reikhalzend was uitgekeken. De laatste keer dat de 'Reds' het net hadden gevonden in de Premier League, was op 27 december, tegen West Bromwich Albion. Een maand geleden.

Sindsdien hielden achtereenvolgens Newcastle United, Southampton, Manchester United en Burnley de regerend landskampioen van scoren af. In totaal bleef Liverpool 482 minuten droogstaan, waarin de ploeg 93 schoten loste, die dus geen van alle doel troffen.

Liverpool stond meer dan een maand droog in de Premier League

En als je niet scoort is het moeilijk winnen, dus de laatste zege van Liverpool was al even geleden. Op 19 december werd Crystal Palace met 7-0 verslagen, daarna volgden vijf competitiewedstrijden zonder overwinning.

In de FA Cup won Liverpool al wel, van Aston Villa. Maar dat was tegen een jeugdteam van de 'Villans', aangezien de gehele eerste selectie in coronaquarantaine zat. En een ronde later maakte Manchester United, uitgerekend United, alsnog een einde aan het bekeravontuur van Gini Wijnaldum en consorten.

2021 was, kortom, nog niet het jaar van Liverpool en het treffen met Tottenham Hotspur leek aanvankelijk geen uitzondering op de trend te worden. Al in de derde minuut opende Son Heung-min de score namens de Londenaren, maar de Zuid-Koreaan had in aanloop naar zijn goal nipt buitenspel gestaan, waardoor de treffer geannuleerd werd.

De goal van Son Heung-min wordt afgekeurd vanwege buitenspel

In de blessuretijd van de eerste helft viel de openingstreffer alsnog, maar dus aan de andere kant van het veld, via Firmino (0-1). In de eerste vijf minuten van de tweede helft kwamen daar nog twee treffers bij.

Eén voor Liverpool, Trent Alexander-Arnold schoot raak uit de rebound nadat Hugo Lloris een schot van Sadio Mané moest lossen (0-2). En één voor Tottenham Hotspur, een mooie knal van afstand van Pierre-Emile Højbjerg, die toch vooral bekend staat om het afpakken van ballen (1-2).

Nadat een treffer van Mohamed Salah werd afgekeurd vanwege hands van Firmino in de opbouw, gooide Mané de wedstrijd alsnog in het slot, door met links raak te knallen (1-3).

Liverpool meldt zich dankzij de verdiende zege weer in de topvier, de bovenste vier plekken in de Premier League leveren aan het eind van de rit een Champions League-ticket op.

Tottenham Hotspur, waar Steven Bergwijn tien minuten voor tijd gewisseld werd, blijft zesde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl