Van den Berg sneller dan Bos en Van 't Hoenderdaal en gaat naar de Spelen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Baanwielrenner Roy van den Berg heeft het laatste olympische ticket voor het baanwielrennen in Tokio bemachtigd. Hij mag als starter op de teamsprint mee naar Tokio. De renner streed donderdag in een speciale bike-off tegen Nils van 't Hoenderdaal en Theo Bos.

De wedstrijd in het Zwitserse Grenchen kende drie rondes met staande start, met daartussen 35 minuten pauze. Na drie keer een ronde voluit sprinten bleek Van den Berg de snelste van de drie; hij klokte gemiddeld 17,19. Van 't Hoenderdaal kwam tot 17,35 en Bos tot 17,66.

Superconstant

"Er valt een grote last van mijn schouders. Hier heb ik lang naar toegeleefd. Zoals elke atleet voel je spanning. Je bent favoriet, wereldkampioen. Iedereen wil je plek. Dat heb ik allemaal weerstaan. Ik heb drie superconstante races gereden en ben hartstikke blij met het resultaat", aldus Van den Berg.

Van den Berg na bike-off: 'Er valt een grote last van mijn schouders' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Matthijs Büchli waren al zeker van hun plaats op de teamsprint. Voor de 37-jarige Bos betekent het dat voor hem een vierde olympische deelname er niet meer inzit.

Van den Berg was op voorhand al de favoriet van de bike-off. De 32-jarige renner is in de basis de snelste van de drie en maakte die status ook vandaag weer waar.

Bos

Theo Bos hoopte zich als 37-jarige te plaatsen voor zijn laatste Spelen, maar die missie mislukte. Desondanks keek hij tevreden terug.

"Ik heb nog nooit zo hard gereden op de 250 meter staande start. Dit was het maximale wat erin zat. Ik kan mezelf niets verwijten. Dat is wel een fijn gevoel."

Theo Bos loopt Olympische Spelen mis: 'Ik kan mezelf niets verwijten' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame