Mason Greenwood (m) komt maar moeilijk voorbij Ethan Ampadu (l) en Phil Jagielka

Manchester United blameert zich met nederlaag tegen hekkensluiter Sheffield

Manchester United heeft verzuimd de koppositie in de Premier League te heroveren op stadgenoot City. Op Old Trafford bleek hekkensluiter Sheffield United met 2-1 te sterk. Het was de eerste zege van Sheffield op bezoek bij United sinds december 1973.

Sheffield, dat vorig seizoen opzien baarde door als gepromoveerde club als negende te eindigen, staat dit seizoen stijf onderaan. Met vijf punten uit negentien duels leek de ploeg een gemakkelijke prooi voor United, dat zelf tweede staat op een punt van Manchester City.

Van de laatste vijf wedstrijden (twee in de FA Cup) wist Sheffield echter vier keer te winnen en ook tegen United werd de huid duur verkocht. Kean Bryan kopte Sheffield voor de rust al op voorsprong en United, dat Donny van de Beek zeven minuten voor tijd als invaller bracht, stelde daar bar weinig tegenover.

Verdediger Harry Maguire leek na rust het tij te keren door met het hoofd voor de gelijkmaker te zorgen, maar Oliver Burke bracht Sheffield een kwartier voor tijd, ietwat gelukkig, weer aan de leiding.

United-keeper David de Gea schoof de bal in de voeten van tegenstander John Lundstram die op zijn beurt aanvaller Burke wist te vinden. Burke zag vervolgens zijn schot geblokt worden, maar knalde in de rebound via het been van Axel Tuanzebe alsnog raak.

Leicester gelijk tegen Everton

Leicester City, de nummer drie van Engeland, kwam bij Everton niet verder dan 1-1. De bezoekers hadden de overhand en Leicester kreeg ook de nodige kansen, maar James Rodríguez zette de thuisploeg met een prachtig schot na een half uur op 1-0.

Leicester liet zich echter niet ontmoedigen en bleef ook na rust de aanval zoeken. Mede dankzij zwak keepen van Jordan Pickford kon Youri Tielemans de 1-1 maken, maar de winnende treffer bleef uit voor Leicester.