Matthijs de Ligt viert de 1-0 van Álvaro Morata met zijn ploeggenoten

Juventus en Atalanta volgen Internazionale naar halve finales Coppa Italia

Juventus en Atalanta hebben zich in navolging van Internazionale geplaatst voor de halve finales van de Coppa Italia. Juventus boekte een eenvoudige 4-0 zege op SPAL, Atalanta won in een aantrekkelijk duel met 3-2 Lazio.

Matthijs de Ligt vormde samen met Merih Demiral het centrale verdedigingsduo in het bekerduel met SPAL, dat uitkomt in de Serie B. Veel moeite hadden de Nederlander en de Turk niet met de aanvallers uit Ferrara.

Na ruim een kwartier kwam de Italiaans kampioen op voorsprong door een onberispelijk genomen penalty van Álvaro Morata. Na ruim een half uur verdubbelde Gianluca Frabotta de voorsprong met een hard schot, na een aanval die werd ingeleid door geklungel bij SPAL.

In feite was de wedstrijd toen al gespeeld. In de tweede helft schoot Dejan Kulusevski ook nog de 3-0 binnen voor Juventus en in blessuretijd maakte Federico Chiesa het kwartet van de Oude Dame vol.

Atalanta met tien man naar zege

Bij Atalanta speelde Robin Gosens de hele wedstrijd, viel de gespaarde Marten de Roon na een klein uur in en was Sam Lammers opnieuw veroordeeld tot de bank. Bij Lazio werd verdediger Wesley Hoedt na zeventig minuten gewisseld.

Aleksej Mirantsjoek jubelt na zijn 3-2 tegen Lazio

Wedstrijden tussen Atalanta en Lazio zijn vaak doelpuntrijk - in de laatste vier onderlinge duels vielen twintig doelpunten - en ook dit keer was er genoeg te beleven.

Bij rust stond het al 2-2: namens Atalanta schoot Berat Djimsiti raak, waarna Lazio op voorsprong kwam door een prachtige kopbal van Vedat Muriqi en een schot van Francesco Acerbi. Vlak voor het pauzesignaal maakte Ruslan Malinovsky gelijk voor de thuisploeg.

In de tweede helft leek Atalanta in de problemen te komen toen Jose Luis Palomino met rood van het veld moest. Maar drie minuten later kwam de ploeg uit Bergamo na een vlotte aanval alsnog op voorsprong via Aleksej Mirantsjoek. Duvan Zapata had later nog een uitgelezen kans om de 4-2 te maken, maar de Colombiaan faalde vanaf de strafschopstip.

Juventus tegen Internazionale

In de halve finales moet Juventus het over twee wedstrijden opnemen tegen Internazionale. Atalanta treft de winnaar van het duel tussen Napoli en Spezia, dat donderdag wordt gespeeld.

Kwartfinales Coppa Italia

Dinsdag Internazionale-AC Milan 2-1
Woensdag Atalanta-Lazio 3-2
Juventus-SPAL 3-0
Donderdag Napoli-Spezia 21.00

Internazionale wist dinsdag als eerste door te dringen tot de halve finales door een 2-1 zege op aartsrivaal AC Milan. De meeste aandacht in dat duel werd opgeëist door Zlatan Ibrahimovic en Romelu Lukaku. Beide spitsen kregen het hevig met elkaar aan de stok en stonden briesend en provocerend met de hoofden tegenover elkaar.

De ruzie hield de gemoederen een dag later nog bezig in Italië. Ibrahimovic liet via zijn sociale media in ieder geval weten dat er van racisme geen sprake is geweest.