Zlatan viert zijn treffer tegen Inter

Lukaku en Ibrahimovic eisen aandacht op, maar Eriksen beslist Milanese derby

In de Coppa Italia is Internazionale doorgedrongen tot de halve finales. De Milanezen versloegen stadgenoot AC Milan in de 25ste editie van de Derby della Madonnina in het bekertoernooi. Christian Eriksen werd de gevierde man door in de blessuretijd de winnende treffer binnen te schieten.

De topspitsen van beide ploegen, Zlatan Ibrahimovic en Romelu Lukaku eisten de aandacht op zich. In negatief en positief opzicht. Ibrahimovic, de 39-jarige spits van AC Milan die drie seizoenen voor Inter speelde, opende de score in de wedstrijd.

De Zweed controleerde de bal op de rand van de zestien en schoot binnenkant paal raak. Niet lang daarna kreeg hij het aan de stok met Lukaku. Beide spelers stonden met hun hoofden tegen elkaar na een overtreding op Lukaku. Bij het rustsignaal was Lukaku des duivels op Ibrahimovic, waarna beide spelers geel kregen.

Zlatan Ibrahimovic heeft ruzie met Romelu Lukaku (Inter)

Die gele kaart kwam Ibrahimovic duur te staan. In de tweede helft stapte hij op de voet van Aleksandar Kolarov en kon inrukken met zijn tweede gele kaart. Daarna pakte Lukaku zijn sportieve revanche. Uit een penalty knalde de Belg snoeihard raak in de bovenhoek: 1-1.

Eriksen matchwinner

In slotfase drong Inter fel aan. Het duurde tot de maar liefst tien minuten durende blessuretijd, vanwege een blessure van scheidsrechter Paolo Valeri, tot de beslissing viel. De geplaagde Eriksen schoot Inter naar de winst. De oud-Ajacied, veroordeeld tot een rol als bankzitter, stond tien minuten in het veld toen hij een vrije trap fraai binnen krulde.

Daarmee blijft de hoop op een nieuwe bekerzege sinds 2011 levend voor Inter. Stefan de Vrij stond in de basis en speelde de gehele wedstrijd. Inter speelt in de halve finale tegen de winnaar van Juventus-SPAL van woensdagavond. De andere kwartfinales gaan tussen Atalanta-Lazio en Napoli-Spezia.