FC Groningen heeft voor het eerst in drie duels weer eens gewonnen. Een tandeloos ADO Den Haag was in Groningen geen partij: 3-0.

Bekijk de samenvatting van FC Groningen - ADO Den Haag Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Trainer Danny Buijs heeft van zijn ploeg dit seizoen een moeilijk te kloppen ploeg gesmeed, maar aanvallend laat het spel nog wel eens te wensen over. Na puntenverlies tegen directe concurrenten FC Twente (2-2) en Vitesse (1-0) moesten de Groningers weer eens winnen om aansluiting te houden met de subtop.

Van urgentie was in het eerste kwartier echter weinig te merken. Beide ploegen grossierden in foute passes en het tempo lag bijzonder laag. De wonderschone openingstreffer van Ramon Lundqvist kwam dan ook uit de lucht vallen.

Een krul als Van Hooijdonk

De Zweed, die voor het eerst in ruim een maand weer in de basis mocht beginnen, krulde een vrije trap vanaf de zijlijn op schitterende wijze in de verre kruising. Daarmee schaarde hij zich in een fraai rijtje met onder anderen Pierre van Hooijdonk (tegen Freiburg) en Lasse Schöne (tegen Real Madrid).

Bij ADO lukte weinig tot niets en aan het einde van de eerste helft ging het van kwaad tot erger. Eerst moest verdediger Milan van Ewijk geblesseerd naar de kant na een botsing met Alessio da Cruz en even later lag de 2-0 achter doelman Luuk Koopmans.

De treffer kwam op naam van Jørgen Strand Larsen, die een voorzet van Gabriel Gudmundsson ongehinderd in het doel kopte en zo zijn achtste van het seizoen maakte.

Bekijk hier de reacties na het duel FC Groningen-ADO:

Lundqvist blij met vrije trap, ook Brood geniet stiekem

Het eerste schot van ADO Den Haag op het Groningse doel kwam pas na 65 minuten van de voet van Marko Vejinovic, maar Sergio Padt hield zijn doel schoon. Bij de eerstvolgende aanval van Groningen was het wel raak.

Da Cruz mocht vrij uithalen en maakte zo via het been van verdediger Del Fabro zijn eerste eredivisietreffer. Daarmee was de grootste overwinning van de Groningers dit seizoen een feit: 3-0.

Statistieken FC Groningen - ADO Den Haag

STER reclame