Confrontatie tussen politie en relschoppers in Amsterdam, zondag jl.
NOS Nieuws

Politie toont beelden relschoppers in Opsporing Verzocht: 'Ze komen er niet mee weg'

In het televisieprogramma Opsporing Verzocht zijn beelden getoond van relschoppers die de afgelopen dagen agenten aanvielen en vernielingen aanrichtten.

Het gaat om onruststokers in Venlo en Amsterdam, die de politie snel hoopt op te pakken. De politie zegt voor deze aanpak te kiezen omdat "de kans op herhaling groot is en de misdrijven zo ernstig zijn dat verdachten zo snel mogelijk voor hun daden ter verantwoording moeten worden geroepen".

Een agent in Venlo werd afgelopen zondagavond bekogeld met stukken stoeptegel. Op beelden van het incident is te zien hoe een groep mannen stenen uit de weg trekt en op een agent afloopt die alleen is. De agent stapt in zijn dienstwagen en rijdt weg. Als hij de groep passeert, gooien ze met stenen naar de auto. Het voertuig liep forse schade op en de agent raakte gewond.

Kijk hier naar de beelden.

Ook zijn vier zeer duidelijke foto's getoond van verdachten die zich op 17 januari op het Amsterdamse Museumplein misdroegen.

De politie vraagt getuigen en mensen die beelden hebben van de rellen in verschillende steden, deze te uploaden via een speciale site. Commandant corona van de Nationale Politie Willem Woelders waarschuwde de relschoppers dat die beelden worden gebruikt om ze aan te houden. "Met plunderen, mensen in ziekenhuizen bedreigen, stenen naar politiewagens gooien en politiepaarden mishandelen laten we je niet wegkomen. Als je wilt voorkomen dat je hier herkenbaar wordt getoond, dan kun je je maar beter melden bij de politie."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl