Thomas Tuchel ANP

Thomas Tuchel is zoals verwacht aangesteld als trainer van Chelsea. De Duitser volgt de afgelopen maandag ontslagen Frank Lampard op, die het veld moest ruimen vanwege de matige prestaties in de Premier League. Direct na zijn ontslag zong de naam van de Duitse trainer al rond.

Tuchel werd in december ontslagen als trainer van Paris Saint-Germain en tekent in Londen een contract voor anderhalf jaar met een optie voor nog een jaar. In het competitieduel van woensdag tegen Wolverhampton Wanderers zit Tuchel al op de bank.

Negende plaats

Chelsea staat in de Premier League op de negende plaats. Teleurstellend, gezien de forse transferuitgaves van dik tweehonderd miljoen afgelopen zomer. Hoewel de ploeg er in december nog heel anders voorstond. Half december hadden de Londenaren, die zeventien duels op rij in alle competities ongeslagen waren, zich bij een overwinning op Everton nog naar een gedeelde koppositie kunnen voetballen.

Hakim Ziyech, speler van Chelsea AFP

Aan Tuchel de taak om de club weer op het juiste spoor te zetten. Gezien de vorm van de laatste weken, waar in de laatste acht competitiewedstrijden vijf keer verloren werd, geen sinecure. Ook treft hij zijn landgenoten en in vormcrisis verkerende Timo Werner en Kai Havertz, die in de zomer voor miljoenen werden gekocht.

Tuchel succesvol met PSG

Tuchel werd met PSG tweemaal landskampioen, won één keer de beker, eenmaal de Coupe de la Ligue en twee keer de Supercup. Ook bereikte de Duitser vorig seizoen de Champions League-finale met de Parijzenaren, die werd verloren van Bayern München.

Voor zijn dienstverband in Parijs zwaaide Tuchel twee seizoenen de scepter bij Borussia Dortmund, als opvolger van Jürgen Klopp.

In zijn eerste seizoen loodste hij Dortmund naar de tweede plaats. Het seizoen erna wist Dortmund in de competitie geen potten breken. Wel won de ploeg de DFB-Pokal. Drie dagen na de winst werd Tuchel de deur gewezen.

STER reclame