Youness Mokhtar speelde eerder onder meer voor PEC Zwolle en FC Twente ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft de selectie opnieuw versterkt. Youness Mokhtar komt over van het Amerikaanse Columbus Crew en Bobby Adekanye wordt gehuurd van het Italiaanse Lazio.

De 29-jarige Mokhtar speelde in Nederland eerder voor PEC Zwolle (verdeeld over twee periodes) en FC Twente. Vervolgens kwam de aanvaller uit voor Al-Nassr uit Saudi-Arabië, het Turkse MKE Ankaragücü en het Noorse Stabæk IF. Met Columbus Crew werd hij in december kampioen in de Major League Soccer.

"ADO is een mooie club, die op dit moment niet staat waar het hoort", aldus Mokhtar, die in Den Haag een overeenkomst tekent tot het einde van het seizoen. "Ik heb bij PEC en FC Twente al ervaren hoe je moet omgaan met een dergelijke situatie. We moeten vechten voor lijfsbehoud in de eredivisie en daar ga ik alles voor geven."

Nu al zeven nieuwe spelers

Adekanye speelt sinds de zomer van 2020 bij Lazio, dat hem de afgelopen maanden verhuurde aan het Spaanse Cádiz. Voor die club kwam hij slechts vijf keer in actie. Eerder kwam de 21-jarige buitenspeler uit voor jeugdelftallen van Ajax, PSV, FC Barcelona en Liverpool.

ADO staat momenteel op de zestiende plaats. De club haalde de afgelopen weken ook Daryl Janmaat, Marko Vejinovic, Gianni Zuiverloon, Juan Familia-Castillo en Tomislav Gomelt naar Den Haag.

Dervisoglu in het shirt van FC Twente, waar hij de eerste helft van dit seizoen voor speelde Pro Shots

Halil Dervisoglu maakt het seizoen af bij Galatasaray. De Turkse topclub huurt de aanvaller van het Engelse Brentford, dat Dervisoglu voor de winterstop nog stalde bij FC Twente.

Dervisoglu speelde vanaf de jeugd tot 2019 bij Sparta Rotterdam, waar hij er in 2018 eigenhandig voor zorgde dat de club promoveerde naar de eredivisie. In de play-offs tegen De Graafschap scoorde hij twee keer.

Het Engelse Brentford nam de 21-jarige Turkse jeugdinternational in 2020 over van Sparta, maar verhuurde Dervisoglu dit seizoen aan Twente. In tien wedstrijden voor de club uit Enschede kwam hij niet tot scoren en zat hij vaak op de bank.

Bekende ploeggenoten

Eind december werd al duidelijk dat Dervisoglu bij Twente op weg was naar de uitgang, omdat hij maar weinig aan spelen toekwam. Hij keerde vervolgens terug bij Brentford, waar hij nog een contract heeft tot medio 2024.

Dervisoglu wordt in Turkije ploeggenoot van onder anderen Ryan Babel en Ryan Donk.

STER reclame