Plan AZ-trainer Jansen werkt: 'Op het middenveld waren we de baas'

Na de 3-1 zege op PSV, anderhalve week geleden, won AZ ook zijn tweede eredivisietopper van het seizoen, met 3-2 van Feyenoord. "We horen er zeker bij", sprak AZ-trainer Pascal Jansen na afloop. Op 31 januari wacht de derde topper, tegen Ajax in Alkmaar. Het verschil met de koploper uit Amsterdam is nu zeven punten.

"Daar waar we hadden verwacht de baas te worden, waren we de baas", aldus Jansen. "Op het middenveld. Heel mooi. Daardoor konden we de wedstrijd controleren. Ik ben heel blij voor mijn spelers."

'Beste ploeg heeft gewonnen'

Dat lag wat anders voor Jansens collega Dick Advocaat die de inzet van zijn ploeg uitvoerig prees. "Het elftal heeft alles gegeven", aldus de Feyenoord-trainer.

Pijnlijk vond hij het verlies in de topper en het voorlopig afhaken in de titelstrijd niet. "Het zijn de feiten. Ik kan wel een heel verhaal vertellen, maar qua werklust kan ik mijn ploeg niets verwijten. De beste ploeg heeft gewonnen."

Kijk hieronder naar het interview met Feyenoord-coach Dick Advocaat.

Advocaat na verloren topper tegen AZ: 'Beste ploeg heeft gewonnen'

Myron Boadu toonde in een tot nu toe minder soepel jaar dan vorig seizoen weer eens zijn waarde voor AZ. De 20-jarige spits maakte zijn vijfde en zesde goal van het eredivisieseizoen en werd matchwinner. "De kansen waren er nog steeds, nu maak ik ze weer af", aldus Boadu.

Zelfs oud-AZ-spits Kees Kist mengde zich in de discussie over het spel van de spits dit seizoen. Kist liet in De Telegraaf optekenen dat hij zich ergert aan de laconieke houding van Boadu en graag eens een kopje koffie met hem zou drinken. "Hij is welkom", zei Boadu, die als enige voorwaarde stelde dat hij dan chocolademelk mag drinken. "Waarom zou je geen hulp van zo'n legende aannemen."

Kijk hieronder naar het interview met matchwinner Myron Boadu.

Trefzekere Boadu: 'De kansen waren er nog steeds, nu maak ik ze weer af'

Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen werd na ruim een uur vervangen door Bryan Linssen. Hij liet na afloop van de wedstrijd weten dat dat gebeurde omdat hij met één oog niets meer kon zien. "Ik kreeg een vinger in mijn oog. Ik kan nog steeds slecht zien met mijn linkeroog. Ik zie maar voor vijftig procent, zie heel wazig", aldus de spits.

Jørgensen was bezig met een goede wedstrijd en scoorde één keer. Het gerucht dat het Turkse Galatasaray hem deze transferperiode wil overnemen, had hem ook bereikt. "Ik denk er niks van", zei de spits. "Op dit moment ben ik heel gelukkig bij Feyenoord. Ik heb geen commentaar op transfergeruchten."

Kijk hieronder naar de reactie van Nicolai Jørgensen.

Jørgensen over transfergerucht: 'Niet juiste persoon die vraag te beantwoorden'

STER reclame