Bayern München klopt Schalke 04 en verstevigt koppositie

Zonder Huntelaar gaat Schalke 04 ten onder tegen Bayern München

Bayern München heeft optimaal gepresteerd van de uitglijders van concurrenten RB Leipzig en Bayer Leverkusen. De ploeg van Hansi Flick zegevierde met 4-0 bij hekkensluiter Schalke 04, dat nog zonder Klaas-Jan Huntelaar, die nog kampt met een kuitblessure, aantrad.

Voor rust opende Thomas Müller uit een voorzet van Joshua Kimmich de score met het hoofd. Na de pauze maakte Robert Lewandowski, ook op aangeven van Kimmich, alweer zijn 23ste goal van het seizoen.

Bayern speelde niet groots en had met name in de tweede helft geluk dat Schalke verzuimde om de aansluitingstreffer te maken. Suat Serdar, Özan Kabak en invaller Alessandro Schöpf lieten kansen liggen.

Stand in de Bundesliga

Aan de andere kant gaf Müller met opnieuw een kopbal wel het goede voorbeeld, wederom met Kimmich als aangever. Vlak voor tijd werd het zelfs nog 4-0. Schalke-doelman Ralf Fährmann ging niet vrijuit bij een schot van David Alaba.

Door de overwinning heeft Bayern nu zeven punten voorsprong op RB Leipzig, dat zaterdag verrassend met 3-2 onderuit ging bij Mainz 05. Nummer drie Leverkusen verloor thuis met 0-1 van Wolfsburg.