GaiaZOO

Verschillende volières in dierentuin GaiaZOO in Kerkrade zijn door de sneeuwval van vannacht beschadigd geraakt. Daarbij zijn ook vogels ontsnapt.

De dierentuin is onaangenaam verrast. "Hoewel de degelijke constructies al jarenlang extreme weersomstandigheden hebben doorstaan, bleek de hevige sneeuwval in combinatie met de vroeg intredende dooi tot extreme belasting te hebben geleid", schrijft het dierenpark op Facebook.

De volière voor de vale gieren en de volière voor de oehoes zijn volgens GaiaZOO onherstelbaar beschadigd geraakt en zullen de komende maanden herbouwd moeten worden, meldt 1Limburg.

De volière voor de flamingo's heeft ook aanzienlijke schade opgelopen, maar het park verwacht die sneller te kunnen herstellen, zodat die grote groep vogels weer naar buiten kan. De vogels uit de andere volières worden waarschijnlijk ondergebracht bij andere dierentuinen in de buurt totdat hun verblijven weer veilig zijn.

De ontsnapte vogels zijn bijna allemaal weer gevangen. "Vanaf de vroege ochtend zijn medewerkers in de weer geweest met het vangen van de vogels", aldus het dierenpark. Op drie vogels na zijn alle beestjes weer veilig terug in hun binnenverblijven. Twee duiven en een tureluur worden nog vermist. Het park hoopt dat de vogels uit eigen beweging terugkeren.

STER reclame