Chelsea viert de goal van Tammy Abraham

Chelsea tankt vertrouwen: Abraham leidt ploeg met hattrick naar volgende ronde FA Cup

In de vierde ronde van de FA Cup heeft Chelsea, dankzij een hattrick van Tammy Abraham, met 3-1 gewonnen van Luton Town FC. Hakim Ziyech stond in de basis en werd een kwartier voor tijd gewisseld voor Kai Havertz.

Luton Town, dat dertiende staat op het tweede niveau in Engeland, kon het Chelsea niet erg lastig maken. Na tien minuten maakte Abraham al de eerste van drie doelpunten. Nog geen zes minuten later zette de Engelsman zijn club zelfs op een 2-0 voorsprong.

Jordan Clark liet de bezoekers nog hopen op een stunt toen hij na een halfuur de aansluitingstreffer maakte. Maar in de tweede helft vervloog die hoop alweer toen Abraham zijn hattrick voltooide.

Timo Werner kon tien minuten voor tijd nog tekenen voor de 4-1, maar verzuimde een strafschop te benutten.

Negende plaats

De overwinning komt geroepen voor Chelsea, dat met 29 punten slechts negende staat in de Premier League. En dat terwijl de ploeg van Frank Lampard flink heeft geïnvesteerd afgelopen zomer en half december nog de koppositie voor het grijpen had.