Cristiano Ronaldo knuffelt doelpuntenmaker Arthur

Juventus zet Bologna opzij; Lozano schrijft historie namens Napoli

In de Serie A heeft Juventus het verlies tegen Inter van vorige week (2-0) goedgemaakt door zondagmiddag Bologna met 2-0 te verslaan. Door de winst is de ploeg van trainer Andrea Pirlo naar de vierde plek gestegen op de ranglijst.

Matthijs de Ligt behoorde weer tot de wedstrijdselectie en mocht een kwartier voor tijd invallen. De Nederlander is na twee weken quarantaine hersteld van het coronavirus. Hij moest twee wedstrijden aan zich voorbij laten gaan.

Schouten ongelukkig

Na een kwartier kwam Juventus met een beetje geluk al op een 1-0 voorsprong. Een schot van Arthur Mello werd door de Nederlander Jerdy Schouten van richting veranderd en was onhoudbaar voor de doelman van Bologna. Twintig minuten voor tijd verdubbelde Weston McKennie de marge voor 'De Oude Dame'.

De overwinning is, samen met winnen van de Italiaanse Supercoppa van de week, een flinke opsteker voor Juventus. Helemaal nu directe concurrenten AC Milan en Internazionale deze speelronden punten lieten liggen. Koploper AC Milan verloor van Atalanta en Inter speelde gelijk tegen Udinese.

Bij Bologna speelde Schouten de hele wedstrijd. Mitchell Dijks werd in de 75e minuut gewisseld. Juventus staat nu vierde op zeven punten van koploper AC Milan, dat wel een duel meer speelde.

Lozano schrijft historie

Napoli verzuimde om een sprong te maken naar de derde plek, de club verloor met 3-1 van Hellas Verona. De enige goal van Napoli was er wel eentje voor in de boeken; Hirving Lozano scoorde al na negen seconden de 0-1. Het is het snelste doelpunt ooit voor Napoli en de op twee na snelste goal van de Serie A.