Peter Bosz ziet zijn ploeg opnieuw punten verspelen

Achtervolgers Bayern laten opnieuw punten liggen

RB Leipzig en Bayer Leverkusen, de nummers twee en drie van de Bundesliga, hebben een nederlaag geleden. Leipzig verloor met 3-2 bij FSV Mainz 05 en Leverkusen boog in eigen huis voor VfL Wolfsburg: 0-1.

Leipzig begon sterk en kwam op 0-1 via Tyler Adams, die uit de rebound scoorde nadat Marcel Sabitzer de lat geraakt had.

Nummer zeventien Mainz, met Jeremiah St. Juste, kwam echter beter in de wedstrijd en repareerde tot tweemaal toe een achterstand. Moussa Niakhaté scoorde beide keren van dichtbij. Tussendoor had Marcel Halstenberg voor 1-2 gezorgd.

Na rust maakte Leandro Barreiro na een fraaie aanval de 3-2 voor Mainz. Justin Kluivert deed als invaller een half uur mee Leipzig, maar kon zijn ploeg ook niet meer aan punten helpen.

Weer puntenverlies voor Bosz

Leverkusen leed voor de vijfde keer in zes competitieduels puntenverlies. Ditmaal was Wolfsburg net te sterk.

Leverkusen had voor rust het beste van het spel en raakte via Lucas Alario al snel de paal. Na ruim een half uur kopte Ridle Baku uit een van de spaarzame uitbraken van Wolfsburg de 0-1 binnen.

Na rust speelde de ploeg van trainer Peter Bosz vol op de aanval, maar Wolfsburg gaf geen krimp en was via een knal van Wout Weghorst zelfs dicht bij de 0-2.

Aan de andere kant kon Koen Casteels maar net redding brengen bij een pegel van Daley Sinkgraven.

Wolfsburg staat nu in punten op gelijke hoogte met Leverkusen. Koploper Bayern München speelt zondag bij hekkensluiter Schalke 04.