Zlatan Ibrahimovic baalt Pro Shots

AC Milan is in de Serie A tegen de tweede nederlaag van het seizoen aangelopen. De koploper verloor thuis met 3-0 van Atalanta.

De eerste vijf minuten waren voor de thuisploeg, maar in het vervolg van de eerste helft had Atalanta de touwtjes in handen. Nadat Hans Hateboer al bijna had gescoord, was het via een listige kopbal van Cristian Romero wel raak.

Na de rust werd het al snel 2-0: Franck Kessié veroorzaakte met een domme elleboog een penalty en Josip Ilicic schoot vanaf de stip binnen.

Met het inbrengen van Mario Mandzukic werd Milan iets gevaarlijker, maar aan de andere zijde ontstonden de grootste mogelijkheden. Duvan Zapata benutte er een en daarmee was het het duel beslist.

Naast Hans Hateboer begon ook Marten de Roon in de basis. Hateboer ging in de 67ste minuut naar de kant, waar ploeggenoot Sam Lammers op de bank bleef.

Inter speelt gelijk, Roma wint van Spezia

Inter kon niet optimaal profiteren van de nederlaag van de stadgenoot. De nummer twee in Italië kwam bij Udinese niet verder dan 0-0.

Al na acht minuten had Lautaro Martinez de bal voor Inter in het net liggen, maar zijn inzet werd afgekeurd wegens buitenspel.

AS Roma won met moeite van middenmoter Spezia: 4-3. Rick Karsdorp maakte de derde Romeinse treffer, zijn eerste doelpunt in de Serie A.

Rick Karsdorp maakte het derde doelpunt voor Roma Pro Shots

De 25-jarige verdediger maakte er tien minuten na rust 3-1 van met een intikker bij de tweede paal. Daarmee leek AS Roma op rozen te zitten, maar Spezia knokte zich terug tot 3-3. De gelijkmaker viel in de negentigste minuut.

Lorenze Pellegrini voorkwam een tweede Romeinse nederlaag in vijf dagen tegen Spezia door in de 92ste minuut de 4-3 te maken.

Met de overwinning nam Roma revanche voor de nederlaag in de beker van afgelopen dinsdag. Toen won Spezia met 4-2. Die uitslag werd later veranderd in een 3-0 overwinning, omdat Roma zes keer had gewisseld, terwijl vijf wissels zijn toegestaan.

NOS

STER reclame