NOS Nieuws

Amerikaanse tv-presentator Larry King (87) overleden

De Amerikaanse tv-presentator Larry King is op 87-jarige leeftijd overleden. Dat wordt gemeld via het Twitteraccount van King en door de nieuwszender CNN, waar hij jaren voor werkte.

Begin deze maand werd King opgenomen in het ziekenhuis, nadat hij besmet was geraakt met het coronavirus. Hij overleed in een ziekenhuis in Los Angeles.

King, die steevast bretels droeg, werd wereldberoemd als boegbeeld van nieuwszender CNN, waar hij 25 jaar de talkshow Larry King Live presenteerde. Hij interviewde tal van beroemdheden, van presidenten en muziekiconen tot sportlegendes.

King werd geregeld verweten zich nauwelijks te verdiepen in zijn gasten, waardoor zijn interviews relatief oppervlakkig waren. King wierp altijd tegen dat hij tegelijk met zijn kijkers wilde leren over zijn geïnterviewden.

Hij zag zichzelf als "doorgeefluik", zei hij in 2007 tegen de Hartford Courant. "Ik stel de beste vragen die ik kan stellen, luister naar de antwoorden, vraag door en dan mag het publiek vervolgens een conclusie trekken. Ik ben er niet om die conclusies te trekken, maar wil iemand zo goed mogelijk neerzetten."

In 2010 stopte King met de presentatie van de dagelijkse show, omdat hij meer tijd met zijn gezin wilde doorbrengen.

Gezondheidsproblemen

Twee jaar later richtte hij met de Mexicaanse telecommiljardair Carlos Slim zijn eigen productiebedrijf op. Daarvoor presenteerde hij tot vorig jaar nog de talkshow Larry King Now.

De afgelopen jaren worstelde King met zijn gezondheid. Zo werd hij onder meer getroffen door een beroerte, kreeg hij kanker en had hij hartproblemen. Afgelopen zomer overleden een zoon en een dochter van King binnen een paar weken tijd. "Hen verliezen voelt zo onwerkelijk", schreef King toen op Facebook. "Geen enkele ouder zou een kind moeten begraven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl