Dortmund-spelers Julian Brandt en Mats Hummels

Borussia Dortmund verliest opnieuw en raakt verder achterop in titelstrijd

Na de tweede nederlaag op rij is Borussia Dortmund voorlopig afgehaakt voor de Duitse titelstrijd. Borussia Mönchengladbach was met 4-2 te sterk voor de ploeg van trainer Edin Terzic en neemt daardoor de vierde plaats over van Dortmund.

Al na vijftig seconden lag de bal in het doel. Florian Neuhaus profiteerde van geklungel achterin bij Dortmund en schoot de openingstreffer binnen, maar de VAR stak daar een stokje voor. De thuisploeg zou in aanloop naar de goal een overtreding hebben begaan.

Mönchengladbach had even later alsnog een vroege voorsprong te pakken, via Nico Elvedi. De Zwitser liep tegen een vrije trap van Jonas Hofmann aan en liet doelman Roman Bürki kansloos.

Haaland neemt Dortmund bij de hand

Lang kon Mönchengladbach niet van de voorsprong genieten. Erling Haaland rondde een pass van Jadon Sancho knap af en nog geen vijf minuten later was het opnieuw raak voor de Noorse spits. Uit de draai knalde hij Dortmund op voorsprong.

De bezoekers hadden het initiatief in de wedstrijd, maar doelman Bürki hielp Mönchengladbach toch weer in het zadel. De keeper had een vrije trap van Lars Stindl niet klemvast, waardoor Elvedi in de rebound eenvoudig de gelijkmaker kon maken. Voor de verdediger betekende dat zijn derde Bundesliga-doelpunt dit seizoen, meer dan hij er ooit maakte in één seizoen.

Rami Bensebaini zette kort na rust Mönchengladbach weer op voorsprong. Met nog ruim tien minuten te spelen zorgde invaller Marcus Thuram met een rake kopbal voor de beslissing in de wedstrijd. Dankzij de zege klimt Mönchengladbach, ten koste van Dortmund, naar de vierde plaats.

Ten Hag

Borussia Mönchengladbach is bezig aan een ijzersterke reeks. Begin deze maand werd ook koploper Bayern München verslagen (3-2). Vandaag maakte Bild bekend dat Ajax-trainer Erik ten Hag mogelijk de nieuwe trainer van Mönchengladbach wordt. Algemeen directeur Max Eberl van Mönchengladbach sprak met Ten Hag omdat hij rekening houdt met een vertrek van de zittende trainer Marco Rose, die interesse geniet van Borussia Dortmund.