Cristiano Ronaldo met een nieuwe prijs in zijn rijke carrière
NOS Voetbal

Juventus overleeft slimmigheidje Napolitaan Mertens en wint Supercoppa

Juventus heeft voor de negende keer de Supercoppa Italiana veroverd. In een spannend duel werd Napoli met 2-0 verslagen. Tien minuten voor tijd miste Lorenzo Insigne bij een 1-0 stand een strafschop namens de club uit Napels.

Oud-PSV'er Hirving Lozano was voor rust een van de beteren op het veld. De buitenspeler van bekerwinnaar Napoli was bijna trefzeker met een kopbal, maar Juventus-doelman Wojciech Szczesny keepte een uitstekende partij.

In de tweede helft vielen de goals voor de ploeg van Andrea Pirlo, die met collega-trainer Gennaro Gatttuso grote successen vierde bij AC Milan en de nationale ploeg.

Ronaldo scoort

Na een hoekschop van Juventus kwam de bal via een schouder van Napolitaan Tiémoué Bakayoko terecht bij Cristiano Ronaldo. En zo'n kans is een goal bij de Portugees.

Cristiano Ronaldo krijgt de bal voor zijn voeten en aarzelt niet

Een slimmigheidje van invaller Dries Mertens gaf Napoli de kans om gelijk te maken. De Belg zette zijn voet in het zestienmetergebied snel voor Weston McKennie, die daardoor in plaats van de bal, de enkel van Mertens een flinke trap gaf.

Insigne mocht aanleggen voor de kans vanaf de stip, maar hij schoot de bal naast het doel. Dichter bij een goal kwam Napoli niet.

Lorenzo Insigne baalt na zijn gemiste penalty tegen Juventus

Na een counter maakte Álvaro Morata aan alle Napolitaanse hoop een eind. Zijn treffer bleek het laatste balcontact van de wedstrijd.

Zonder De Ligt

Juventus kon wel een opsteker gebruiken. De landskampioen van de laatste negen jaar staat in de competitie op een teleurstellende vijfde plaats, twee plaatsen onder Napoli.

Ondertussen moet de ploeg van trainer Andrea Pirlo het al anderhalve week doen zonder Matthijs de Ligt, die positief testte op corona. En dan was er afgelopen weekend ook nog eens de nederlaag bij concurrent Internazionale.

Andrea Pirlo knuffelt Gennaro Gattuso

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl