Paul Pogba na de 1-2 ANP

De clubs uit Manchester bezetten weer de bovenste twee plaatsen in de Premier League. City versloeg Aston Villa met 2-0, United sleepte de drie punten uit het vuur op bezoek bij Fulham: 1-2.

Door een fraaie uithaal van Paul Pogba halverwege de tweede helft blijft United ook na het midweekse programma aan kop in Engeland. De Fransman kapte naar binnen en mikte de bal met zijn linkervoet in de verre hoek.

Ademola Lookman had Fulham in de openingsfase verrassend aan de leiding gebracht, maar het antwoord van Edinson Cavani namens United liet niet lang op zicht wachten. Tot ver in de extra tijd had United zijn handen vol aan de nummer achttien van de ranglijst.

Invaller Aleksandar Mitrovic leek in de slotfase zelfs nog een punt voor Fulham uit het vuur te slepen, maar zijn kopbal ging via Eric Bailly rakelings naast.

Ook City stelde tegen Aston Villa de zege pas laat veilig. Door de overwinning staat het elftal van Pep Guardiola tweede, met twee punten en een wedstrijd minder dan zijn stadgenoot.

Kevin De Bruyne en Ilkay Gündogan ANP

Het door corona geplaagde Aston Villa had bijna drie weken geen competitieduel gespeeld. Alleen in de FA Cup werd in de tussentijd met een jeugdploeg van Liverpool verloren.

Met Anwar El Ghazi als invaller leek Villa stand te houden tegen de kampioen van 2019, maar in de slotfase bezweken de bezoekers alsnog onder de druk. City is nu al zestien officiële wedstrijden ongeslagen.

Bernardo Silva krulde tien minuten voor tijd met zijn linkervoet van afstand de openingstreffer in de verre hoek, waarna Ilkay Gündogan met een penalty de zege veiligstelde.

De stand in de Premier League NOS

STER reclame