Klaas-Jan Huntelaar langs de lijn bij Schalke ANP

Voor zover de missie van Klaas-Jan Huntelaar bij Schalke al uitdagend was te noemen, is die na de thuiswedstrijd tegen 1. FC Köln nog een stuk moeilijker geworden. Het degradatieduel in de Bundesliga werd in de extra tijd verloren: 1-2.

Tot overmaat van ramp voor de club uit Gelsenkirchen won Arminia Bielefeld met 3-0 van VfB Stuttgart. Schalke moet nu in de tweede competitiehelft een kloof van tien punten overbruggen om aanspraak te maken op een plek die recht geeft op handhaving.

Schalke had het betere van het spel en vanaf de tribune zag de licht geblesseerde Huntelaar de Amerikaanse jongeling Matthew Hoppe handig gelijkmaken.

Dreun

Rafael Czichos had Köln in de eerste helft op voorsprong gekopt. De tweede dreun, ver in de extra tijd uitgedeeld door de volledig vrijstaande Jan Thielmann, kwam de thuisclub niet meer te boven.

Steeds donkerder wolken pakken zich samen boven Schalke en Mainz NOS

Koploper Bayern München, aanstaande zondag in Gelsenkirchen de volgende tegenstander van Schalke, won met minimaal verschil bij Augsburg (0-1). Robert Lewandowski maakte vanaf de stip zijn 22ste van het seizoen.

Bayern behoudt zijn marge van vier punten op RB Leipzig, mede doordat Alfred Finnbogason (ex-Heerenveen) een kwartier voor tijd een penalty voor de gelijkmaker tegen de paal schoot.

Leipzig won door een goal van Emil Forsberg met 1-0 van Union Berlin. Justin Kluivert bleef negentig minuten op de bank bij de thuisclub.

De Bundesliga is na vanavond precies op de helft NOS

STER reclame