Doelpuntenmaker Benjamin Nygren viert zijn goal met Mitchell van Bergen.

Tien eredivisieduels zonder zege, maar wel bekersucces voor Heerenveen

Heerenveen mag zich na tien competitieduels zonder zege wel kwartfinalist in de beker noemen. Joey Veerman schoot de Friezen in de laatste minuut vanaf de stip langs FC Emmen: 1-2.

Achtvoudig international Ricardo van Rhijn veroorzaakte de penalty met een knullige handsbal, waarna Veerman via keeper Dennis Telgenkamp raak knalde.

Emmen-trainer Dick Lukkien sprak van een "onverklaarbare actie" van zijn ervaren verdediger. "Waarschijnlijk deed hij het in een reflex. Onbegrijpelijk, maar dat zal hij zelf ook denken."

Fraaie goal Peña

"Ik ben blij dat het ook een keer meezit", zei Heerenveen-trainer Johnny Jansen. Hij zag zijn club goed beginnen, maar gaandeweg kreeg Emmen steeds meer grip op de partij.

Sergio Peña scoorde op slag van rust zelfs fraai, na een dribbel en een combinatie met Michael de Leeuw door het midden. Het was voor Peña, vorig seizoen een van de uitblinkers bij Emmen, pas zijn eerste goal dit seizoen.

Caner Cavlan feliciteert Sergio Peña met zijn treffer tegen sc Heerenveen.

Uit het niets kwam Heerenveen door een van richting veranderde volley van Benjamin Nygren op gelijke hoogte, zoals ook de strafschop uit de lucht kwam vallen.

"Er lagen wel momenten voor ons om het te beslissen", vond Emmen-aanvoerder Michael de Leeuw. "Afgelopen wedstrijd tegen Vitesse zag je ook al dat we aanvallend wat beter werden. Je vergeet alleen de wedstrijd af te maken."

Heerenveen volgende ronde thuis

Dus gaat Heerenveen verder, dat zich verzekerd weet van een thuiswedstrijd in de volgende ronde. Daarin is Vitesse, PSV, Feyenoord of de winnaar van VVV-Go Ahead Eagles (donderdag) de tegenstander. De loting is zaterdag.

Jansen kijkt in meerdere opzichten uit naar dat duel. "Ik hoop dat er tegen die tijd ook eens wat mensen bij mogen zijn, daar zijn we met zijn allen aan toe."