Lorenzo Pellegrini baalt AFP

Het was me het bekeravondje wel, voor AS Roma. De Romeinen schoten zichzelf op dramatische wijze in de voet in de achtstefinale-ontmoeting met Spezia (2-4 nederlaag) én gingen op amateuristische wijze in de fout met wisselen.

Allereerst het wisselen. AS Roma bracht in de vijfde minuut van de verlenging reservedoelman Daniel Fuzato en verdediger Roger Ibañez binnen de lijnen. Eén probleem: daarmee kwam het totale aantal wissel op zes, in plaats van de toegestane vijf.

Tweede administratieve blunder

Of de blunder consequenties heeft, is nog niet bekend. Maar het is niet de eerste keer dit seizoen dat AS Roma de administratie niet op orde heeft.

Eind september kreeg de club een reglementaire 3-0 nederlaag aan zijn broek, omdat de 23-jarige Amadou Diawara ingeschreven stond bij de spelers tot 22 jaar en dus niet speelgerechtigd was.

Roma-trainer Paulo Fonseca zei na afloop van het bekertreffen met Spezia niets te weten over "een probleem" met wisselen.

Riccardo Saponara (Spezia) is tweemaal trefzeker AFP

Dan het op dramatische wijze in de voet schieten. Het inbrengen van Fuzato en Ibañez gebeurde omdat Roma even daarvoor binnen twee minuten tweemaal rood had gekregen bij een 2-2 tussenstand.

Eerst kreeg verdediger Gianluca Mancini zijn tweede gele kaart na een stevig duel, even later torpedeerde doelman Pau López een doorgebroken tegenstander.

Alsnog ten onder

Met negen man ging AS Roma, dat zich al teruggeknokt had van 0-2 naar 2-2, vervolgens alsnog ten onder. Goals van Daniele Verde en Riccardo Saponara betekenden een 2-4 eindstand.

Rick Karsdorp viel in bij Roma, dat afgelopen weekeinde ook al een gevoelige tik te verwerken kreeg in de stadsderby tegen Lazio (3-0 nederlaag). Jeroen Zoet zat bij Spezia voor het eerst sinds zijn liesblessure weer op de bank.

Kwartfinales bijna compleet

Spezia neemt het in de kwartfinales op tegen Napoli en Internazionale tegen stadgenoot AC Milan. Juventus ontvangt tweedeklasser SPAL.

De tegenstander van Atalanta Bergamo wordt donderdag bekend. Dan speelt Lazio nog tegen Parma. De kwartfinales worden volgende week al gespeeld.

STER reclame