Zlatan Ibrahimovic Pro Shots

AC Milan heeft in de Serie A geen averij opgelopen in het uitduel met Cagliari. De koploper won met 2-0 en Zlatan Ibrahimovic vervulde een hoofdrol op Sardinië.

De sluwe Zweed zette Milan snel op 1-0; hij liet zich omverlopen en schoot zelf de penalty binnen. Davide Calabria was voor de rust dicht bij de 2-0, maar zijn schot belandde op de binnenkant van de paal.

NOS

Kort na rust verzond Calabria een lange pass op Ibrahimovic, die de bal perfect afschermde en hard raakschoot. Gialuigi Donnarumma had een uur niets te doen gehad, maar was attent toen Giovanni Simeone voor hem opdook.

Negatieve bijrol Saelemaekers

Er was bij Milan wel nog een negatieve bijrol voor Alexis Saelemaekers. De Belgische middenvelder kwam in 66ste minuut in het veld en werd acht minuten later met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd.

Milan-middenvelder Alexis Saelemaekers baalt van zijn rode kaart in het uitduel met Cagliari Reuters

Het was niet de eerste keer dat de oud-voetballer van Anderlecht als invaller een rode kaart kreeg. Afgelopen seizoen overkwam Saelemaekers dit al in de uitwedstrijd tegen Napoli (2-2), toen hij na rust inviel en in de slotfase twee keer geel kreeg.

Statistieken Cagliari-AC Milan

STER reclame