Mesut Özil AFP

Mesut Özil zet zijn loopbaan voort bij Fenerbahçe. In een interview met de Turkse zender NTV bevestigde de voetballer van Arsenal de geruchten die al enige tijd de ronde deden over een overstap naar Turkije. Beide clubs lieten niks los over de transfer, maar later op de avond verwelkomde Fenerbahçe officieel de nieuwe aanwinst.

De 32-jarige Özil voetbalde ruim zeven jaar bij Arsenal. Hij speelde 254 duels, maakte 44 treffers en tekende voor 77 assists. De laatste seizoenen werd de Duitse middenvelder, wereldkampioen in 2014, echter steeds meer op een zijspoor gezet.

Aan het begin van dit seizoen werd hij door Arsenal-trainer Mikel Arteta niet eens meer ingeschreven voor de Premier League en de Europa League.

In het interview met de Turkse tv-zender zei Özil heel blij te zijn met zijn transfer. "Ik ben een fan van Fenerbahçe. God heeft me de kans gegeven om het shirt van Fenerbahçe te dragen", aldus de middenvelder. Ook op zijn sociale media kleurt zijn eigen logo nu geel en blauw, de kleuren van de club uit Turkije.

Özil kwam eerder uit voor Schalke, Werder Bremen en Real Madrid. Voor Arsenal speelde hij op 7 maart 2020 zijn laatste wedstrijd.

STER reclame