Nieuw record voor Lewandowski bij winst Bayern München op Freiburg

Bayern herpakt zich in Bundesliga met overwinning op Freiburg

Nog nooit was een Bundesliga-speler zo trefzeker in de eerste helft van het seizoen als Robert Lewandowski. De spits van Bayern München maakte in het met 2-1 gewonnen duel tegen SC Freiburg één doelpunt en kwam daarmee op 21 goals in zestien wedstrijden.

Al vroeg in de wedstrijd was het raak voor Lewandowski. De 32-jarige Pool rondde van dichtbij een voorzet van Thomas Müller af en zette Bayern München zo op voorsprong.

Freiburg-trainer Christian Streich greep na rust in en wisselde na ruim een uur liefst drie spelers. Onder anderen voormalig Bayern-speler Nils Petersen kwam erin. De 32-jarige aanvaller stond nog geen minuut in het veld toen hij de gelijkmaker binnenkopte.

Vier punten los

Toch ging de koploper van de Bundesliga er met de winst vandoor in München, dankzij een doelpunt van Müller. Petersen, de maker van het eerste doelpunt van Freiburg, was in blessuretijd nog dicht bij zijn tweede van de middag, maar zag zijn inzet op de lat belanden.

Omdat titelconcurrent Leipzig zaterdag punten verspeelde bij VfL Wolfsburg (2-2), staat Bayern nu vier punten los.