De enige stappen die Donny van de Beek op het veld deed, waren voorafgaand aan de wedstrijd

Bankzitter Van de Beek ziet doelpuntloze Liverpool-United, City profiteert

De topper in de Premier League tussen Liverpool en Manchester United is geëindigd in een doelpuntloos gelijkspel. De ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer is nog wel koploper. Donny van de Beek bleef negentig minuten lang op de bank.

Manchester City profiteerde van het puntenverlies van de concurrenten, door thuis met 4-0 van Crystal Palace te winnen. Uitblinker Kevin De Bruyne leverde in het duel zijn honderdste assist in het lichtblauwe shirt.

City heeft nu de minste verliespunten in de Premier League.

Stand bovenin Premier League

In de topper van de dag zette Liverpool tegenstander Manchester United in de eerste helft flink onder druk. Het vizier van de aanvallers stond echter niet op scherp.

Mohamed Salah, Roberto Firmino en Sadio Mané doken op voor het doel van David de Gea, maar hadden moeite de bal tussen de palen te mikken.

Georginio Wijnaldum in duel met Paul Pogba

Aan de andere kant was Bruno Fernandes dicht bij een doelpunt. Hij mocht aanleggen voor een vrije trap, maar zag zijn inzet rakelings langs de paal gaan.

Weinig kansen

Ook na rust zochten beide ploegen de aanval, maar werden er weinig kansen gecreëerd. Pas een kwartier voor tijd ontvlamde de wedstrijd enigszins.

De grootste kansen waren voor de bezoekers. Fernandes stuitte van dichtbij op doelman Alisson, die even later ook knap redding bracht op een hard schot van Paul Pogba.

Collega-keeper De Gea moest ook nog even zijn best doen om zijn doel schoon te houden. De doelman van Manchester United keerde een afstandsschot van Thiago.

Bergwijn viert samen met Ndombélé de 3-1.

Tottenham Hotspur haalde eerder op de dag opgelucht adem na een 3-1 overwinning op Sheffield United. De ploeg van José Mourinho en Steven Bergwijn gaf in de laatste uitduels de winst namelijk steeds uit handen in de slotfase.

De speler van het Nederlands elftal gaf de assist bij de derde goal van de Spurs. Daarmee is hij van de hatelijke nul af; in elf gespeelde wedstrijden had hij nog niet gescoord of een assist op zijn naam gekregen.