Bekijk de samenvatting van RKC Waalwijk - Willem II Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

RKC Waalwijk en Willem II hebben elkaar in een duel in de onderste regionen van de eredivisie in evenwicht gehouden. De wedstrijd met twee gezichten eindigde in een logische remise: 1-1.

Daar schoten vooral de gasten uit Tilburg weinig mee op, al kon de geplaagde ploeg van trainer Adrie Koster, die zich onlangs tegen VVV en FC Groningen in de slotminuten de kaas van het brood liet eten, de zeventiende plaats overdoen aan ADO Den Haag, dat eveneens op tien punten staat. RKC blijft vijftiende.

Geen Anita, John valt uit

De schorsing van Vurnon Anita zat erop, maar de RKC-routinier ontbrak alsnog op het appel om 'medische redenen'. Ola John, een andere steunpilaar, begon wel aan de Brabantse derby, maar haakte na een halfuur geblesseerd af.

Veel in de melk had hij nog niet te brokkelen gehad in het duel, waarin de thuisploeg zich aanvankelijk het meest liet gelden. Kansen bleven echter spaarzaam, al had Finn Stokkers al in het begin van de wedstrijd de ban kunnen breken als hij in kansrijke positie de bal niet verkeerd op zijn schoen had gekregen.

RKC'er Ola John zit geblesseerd op het gras en zal gewisseld worden ANP

Kort voor de rust viel dan toch de verdiende 1-0 voor RKC, dat een strafschop kreeg na een overtreding van Pol Llonch op Melle Meulensteen. Anas Tahiri velde het vonnis en droeg de treffer - met omhoog getrokken shirt - geëmotioneerd op aan zijn onlangs overleden neefje Ayoub.

Energieker

Na de pauze kwam Willem II energieker voor de dag en dat betaalde zich in de zestigste minuut uit. Kwasi Wriedt, die afgelopen donderdag in het met 3-2 verloren duel met FC Groningen nog twee doelpunten afgekeurd had zien worden, kopte raak uit een voorzet van invaller Mats Köhlert.

Doelpuntenmaker Kwasi Wriedt bedankt Mats Köhlert, de man van de voorzet Pro Shots

Mike Trésor, een andere verse kracht aan Tilburgse zijde, was even later na een fraaie individuele actie op weg naar de 1-2, maar zijn inzet kon door James Efmorfidis geblokt worden.

Willem II trachtte door te drukken, maar verloor in het laatste kwartier toch weer de grip op het duel. Saïd Bakari was zelfs dicht bij een nieuwe Waalwijkse voorsprong. Aan de andere kant voorkwam voormalig Willem II-doelman Kostas Lamprou een treffer van Wesley Spieringhs.

Koster is tevreden met punt, Tahiri sluit neefje in zijn hart

Voor Willem II betekende het gelijkspel in Waalwijk al de negende wedstrijd op rij zonder overwinning sinds Koster op 26 november bijtekende al trainer. Alleen thuis tegen Ajax (1-1 kort voor Kerst) en nu dus tegen RKC werd een nederlaag voorkomen.

Willem II al negen duels zonder zege

WILLEM II - 8
vs. RKC uit 1-1
vs. FC Groningen thuis 2-3
vs. VVV uit 1-2
vs. Ajax thuis 1-1
vs. AZ uit 3-5
vs. Vitesse thuis (beker) 0-2
vs. Sparta thuis 1-3
vs. Fortuna Sittard uit 2-3
vs. FC Groningen uit 0-1
Statistieken RKC Waalwijk - Willem II

STER reclame