In het Brabantse Halsteren is gisteren een 32-jarige man uit Schiedam aangehouden die volgens de politie probeerde drugs te verbergen in de tas van een 2-jarig kind, dat bij hem was. Volgens de politie is het kind vermoedelijk het neefje van de man.

De man werd rond 17.00 uur staande gehouden in auto met Belgische kenteken. Hij liet de agenten een Belgisch rijbewijs zien, maar dat bleek bij controle vals te zijn. In de auto zat ook de peuter. De man en het kind werden naar het politiebureau overgebracht.

Het jongetje dat bij hem in de auto zat, had een tasje om. "Omdat daar een sterke henneplucht vanaf kwam, werd in het politiebureau besloten het tasje te onderzoeken", zegt de politie. "Er bleek 41 gram hennep in te zitten." Bij het fouilleren van de man kwamen nog twee valse identiteitsbewijzen tevoorschijn uit zijn onderbroek, meldt Omroep Brabant.

Het jongetje is na overleg met de kinderbescherming onttrokken aan het ouderlijk gezag. Hij is ergens anders onder gebracht. De verdachte is vastgezet voor verder onderzoek.

STER reclame